Πέτρινη Βίλα 2018-02-01T13:54:27+02:00

Project Description

πέτρινη βίλα

Πέτρινη Βίλα, Κέρκυρα

Πέτρινη βίλα στην Κέρκυρα. Το ζήτημα του σχεδιασμού ήταν ένα κτίσμα που συνδιαλέγεται με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Κέρκυρας, το τοπίο και τις απαιτήσεις μιας σύγχρονης κατοικίας.

Η κατοικία αρθρώνεται σε τέσσερις όγκους, με τον κύριο, μεγαλύτερο όγκο να τοποθετείται παράλληλα με την κλίση του οικοπέδου. Η διάταξη σε Π των όγκων δημιουργεί μια “πίσω αυλή”, την είσοδο στο συγκρότημα των όγκων και αφήνει τον μπροστινό υπαίθριο χώρο με την πισίνα να λειτουργεί ως αυλή της κατοικίας.

Στον κεντρικό όγκο βρίσκονται το καθιστικό, μια μεγάλη κουζίνα με αποθηκευτικούς χώρους, η τραπεζαρία, όλα σε ένα ενιαίο χώρο και στον όροφο τα τρία υπνοδωμάτια. Στον δεύτερο όγκο βρίσκεται στο ισόγειο ένα ακόμη καθιστικό, ενώ στον όροφο βρίσκεται το μεγάλο υπνοδωμάτιο. Ο δεύτερος ενώνεται με τον κύριο όγκο μέσω του κλιμακοστασίου και ενός μεταλλικού, γυάλινου πετάσματος που καλύπτει το διπλό ύψος του κτίσματος. Ο τρίτος μονώροφος όγκος φιλοξενεί δύο ξενώνες και ο τέταρτος, επίσης μονώροφος, χώρους στάθμευσης και ένα ακόμη ξενώνα.

Την Τοποθέτηση Κουφωμάτων και της Ειδικές Κατασκευές Αλουμινίου και PVC  ανέλαβε η Green Doors Window.

Πληροφορίες για το Έργο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

18 Δεκεμβρίου, 2015

ΤΥΠΟΣ ΕΡΓΟΥ

Νέα Κατοικία

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Green Doors Windows

Φωτογραφικό Υλικό